Termeni și condiții

Îți mulțumim pentru că ai ales site-ul nostru web, https://e-bikerent.ro, pentru a închiria biciclete. Acest site web aparține și este operat de ARIS BIKE SRL (denumită în continuare „E-Bike Rent”, „site”, „noi”, „compania” sau similar) - o companie din Romania, cu sediul în Predeluț, 221, Bran, Brașov, România, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J08/3018/2021, cod fiscal 45094463, telefon +40 726 709 617, email [email protected].

Prin continuarea utilizării acestui site accepți acești Termeni și condiții de utilizare a site-ului. În cazul în care nu ești de acord cu Termenii și condițiile, nu ar trebui să utilizezi acest site. Acest site este destinat utilizării persoanelor care au cel puțin 18 ani. În cazul în care utilizatorii sunt minori, aceștia pot utiliza site-ul și toate funcționalitățile sale numai dacă și în măsura în care utilizarea site-ului este autorizată și sub stricta supraveghere a titularului răspunderii părintești asupra copilului.

Te rugăm să citești cu atenție Termenii și condițiile, precum și toate celelalte politici publicate pe acest site, înainte de a efectua orice operațiune prin intermediul acestui site, deoarece conțin informații importante despre drepturile tale legale, condiții obligatorii și obligații din punct de vedere legal pentru utilizarea serviciilor pe care ți le punem la dispoziție.

Definiții și înțelesul unor termeni

Pe parcursul prezentului Contract, ce stabilește termenii și condițiile aplicabile în raporturile dintre Cumpanie și Utilizator, următoarele cuvinte, denumiri și grupuri de cuvinte vor fi interpretate ca având următoarele înțelesuri:

 1. „Termeni și condiții” - reprezintă Contractul dintre Utilizator și Companie, prezentul contract fiind aplicabil pentru accesarea serviciilor oferite prin intermediul acestui site web, denumit în continuare „Contract” sau „Contractul”. Acest contract se consideră încheiat în momentul acceptării Termenilor și condițiilor aplicației prin bifarea căsuței corespunzătoare la momentul închirierii bicicletelor.
 2. „Utilizator” sau „Client” este orice persoană, fizică sau juridică (prin reprezentantul său legal) care a parcurs și finalizat cu succes procedura de închiriere acceptând Termenii și condițiile.
 3. „Site web”, „Website” „site”, „E-Bike Rent” sau „https://e-bikerent.ro” are ca scop închirierea de bicicletele sau facilitarea rezervării acestora.
 4. „Zona de acoperire” definește zona din ale cărei limite o bicicletă pot fi folosită. Bicicleta poate fi folosită după începerea unei curse în județul Brașov cu mențiunea că aceasta trebuie returnată la sediul al ARIS BIKE SRL, în Predeluț, 221, Bran, Brașov, România.
 5. „Conținut” se referă la totalitatea informațiilor cuprinse pe site-ul web, printre acestea fiind incluse dar nelimitându-se la imagini, text, logouri, conținut multimedia, orice reprezentare grafică sau alfanumerică, date, mijloace tehnice, procedee, mecanisme ce au fost create, dezvoltate sau administrate de către Companie.

Utilizarea serviciilor oferite de https://e-bikerent.ro

Pentru a putea avea acces la serviciile E-Bike Rent trebuie ca utilizatorul să accepte anterior Termenii și Condițiile site-ului web și serviciilor, doar ulterior acestui moment începând relația contractuală dintre Companie și Client.

Cerințele necesare utilizării serviciilor E-Bike Rent:

 1. Accesați site-ul web https://e-bikerent.ro. Accesați formularul de închiriere, completați câmpurile obligatorii din formular, acceptați Termenii și Condițiile prin bifarea căsuței aferente din formular și trimiteți cererea de închiriere prin apăsarea butonului „Trimite” din formular. Vă amintim că datele oferite de dumneavoastră trebuie să fie complete, corecte și actuale, în caz contrar nu veți putea beneficia de serviciile oferite prin intermediul site-ului web și ne rezervăm dreptul de a respinge orice solicitare de înregistrare necorespunzătoare. Pentru mai multe detalii și informații privind scopul colectării și prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal vă rugăm să citiți politica noastră de confidențialitate.
 2. Pentru a închiria o bicicletă trebuie să introduceți următoarele date personale in formularul de închiriere de pe site-ul web:
  • Numărul de biciclete pe care vreți să le închiriați;
  • Tipul de pachet de închiriere de biciclete pe care îl alegeți.
  • Numele și prenumele;
  • Numărul de telefon mobil;
  • Adresa de email;
  • Data (zi/lună/an) în care vreți să închiriați bicicleta;
  • Ora la care vreți să închiriați bicicleta.

Pentru informații suplimentare și lămuriri cu privire la colectarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să citiți politica de confidențialitate a aplicației noastre detaliată spre finalul acestui document.

După ce datele indicate mai sus au fost introduse în mod corespunzător urmează procesul de plată și confirmare a închirierii. Compania își rezervă dreptul de a selecta la discreția sa viitorii utilizatori ce vor avea acces la serviciile oferite de E-Bike Rent.

Este de obligația utilizatorului să ofere date complete, corecte și actualizate. În situația în care intervine vreo modificare în datele furnizate de către utilizator, acesta are obligația de a le actualiza în cel mai scurt timp posibil, dar cel mai târziu în decurs de două zile lucrătoare de la data intervenirii oricărei modificări în datele furnizate. În situația în care informațiile oferite nu sunt complete, corecte sau nu mai sunt de actualitate, Compania își rezervă dreptul de a vă interzice închirierea bicicletelor și altor servicii temporar până când erorile sau lipsurile sunt îndepărtate sau corectate ori la discreția sa pe termen nedeterminat. Compania nu va fi responsabilă în niciun fel pentru absolut nicio daună, penalizare, amendă sau orice alte costuri cauzate de oferirea de către utilizator a unor date personale incorecte, incomplete sau neactualizate.

Termeni de închiriere a bicicletelor

Poți închiria bicicletele prin achitarea contravalorii perioadei stabilite cash la punctul de lucru, înainte de preluarea bicicletelor.

Pentru închiriere ai nevoie de cartea de identitate sau de pașaport valabil.

Pentru a rezerva bicicletele te rugăm să completezi formularul de pe site-ul web, să ne suni la numărul de telefon +40 726 117 390 sau să ne trimiți un email pe adresa [email protected], cu cel puțin 12 ore înainte.

În cazul în care nu se mai poate ajunge la ora specificată în rezervare, va rugăm să ne anunțați în prealabil. În caz contrar, ne rezervăm dreptul să anulăm rezervarea, fară a returna banii plătiți.

În cazul în care doriți să renunțați la rezervarea dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de data programată de începere a cursei și rambursarea se va face în aproximativ 5 zile lucrătoare.

Ridicarea bicicletelor și returnarea lor se face de la sediul nostru din Predeluț, 221, Bran, Brașov, România.

Înainte de a începe călătoria sunteți obligat să verificați starea bicicletei pentru orice fel de defecte vizibile, avarieri ale componentelor, daune, urme de uzură anormală sau murdărie excesivă. În cazul în care observați oricare dintre aceste probleme cu bicicleta sau orice altă situație excepțională privind aspectul sau buna funcționare a bicicletei sunteți obligat să le sesizați administratorului care vă predă bicicleta.

Dacă utilizatorul nu face nicio observație și nu declară eventualele deficiențe ale bicicletelor, va putea fi ținut răspunzător pentru acestea și obligat să achite sumele necesare pentru repararea sau curățarea bicicletelor.

În situația în care apar probleme operaționale în legătură cu rezervarea unei biciclete, Compania își rezervă dreptul de a vă contacta telefonic, prin intermediul mesajelor scrise sau prin alte metode adecvate.

Desfășurarea și încheierea cursei

Bicicleta se consideră închiriată în intervalul de timp cuprins între momentul în care utilizatorul a făcut plata, a inspectat bicicleta și i s-a predat bicicleta și momentul returnării bicicletei la sediul nostru din Predeluț, 221, Bran, Brașov, România. Prin returnarea bicicletei trebuie să se înțeleagă confirmarea încheierii contractului de închiriere. La finalul oricărei curse utilizatorul trebuie să se asigure că bicicleta si accesoriile sunt returnate în condițiile în care i s-au predat. În situația în care apar probleme în legătură cu acest proces vă rugăm să contactați Compania.

Bicicletele pot fi folosite exclusiv pe teritoriul județului Brașov, cu condiția ca acestea să fie returnate la sediul nostru din Predeluț, 221, Bran, Brașov, România.

Utilizatorul va suporta orice cheltuieli și costuri cauzate de încălcarea regulilor de circulație sau de încălcarea proprietății publice sau private.

Dacă în urma nerespectării regulilor enunțate mai sus este necesară intervenția echipei de mentenanță pentru a remedia problemele cauzate și a menține bicicleta în stare de funcționare, utilizatorul va fi obligat să achite tarife suplimentare pentru această intervenție și în cazul unor abateri multiple i se va putea interzice accesul la serviciile noastre.

Dacă bicicleta nu este returnată în modalitățile expuse anterior utilizatorul va putea fi obligat să achite tarife suplimentare și va trebui să suporte sancțiunile prevăzute de lege.

Dorim să menționăm că serviciile noastre pot fi supuse unor restricții, cazuri fortuite sau situații excepționale ce nu depind și nu se află sub controlul Companiei. Cu titlu de exemplu vă vom expune câteva situații excepționale ce pot afecta funcționarea serviciilor noastre, enumerarea fiind pur exemplificativă, restricțiile nelimitându-se doar la cele menționate și putând include orice alte evenimente, cazuri, situații ce nu depind exclusiv de Companie. O primă situație este legată de stabilitatea și disponibilitatea accesului la internet prin serviciul de date mobile furnizat de către operatorii de rețele mobile la care se adaugă stabilitatea și precizia semnalului GPS. În asemenea situații în care rețeaua/rețelele mobile sau semnalul GPS nu sunt disponibile funcționalitatea serviciilor noastre este afectată deoarece transferul de date nu funcționează. Aceste servicii pot fi afectate de topografie, obstacole precum tuneluri, clădiri sau poduri sau de condițiile meteorologice. De asemenea o rețea de date mobile ar putea fi supraîncărcată și să nu funcționeze optim. Altfel de restricții și perturbări pot apărea din cauza unor situații de forță majoră, dispoziții ale administrației publice, greve, probleme tehnice de infrastructură sau ca urmare a unor reparații, lucrări de întreținere, îmbunătățiri sau actualizări de software efectuate asupra echipamentelor necesare furnizării serviciilor. Utilizarea serviciilor poate fi de asemenea perturbată sau întreruptă din cauza unor probleme legate de servere de care Compania nu este răspunzătoare.

Prețuri și modalități de plată

Poți închiria bicicletele prin achitarea contravalorii perioadei stabilite online, cu cardul bancar, pe https://e-bikerent.ro, plată securizată online ce se va efectua prin euplatesc.ro sau cash la sediu, înainte de preluarea bicicletelor.

Utilizatorii au dreptul să obțină informații și detalii despre prețuri și despre modificarea acestora. Puteți obține prețurile actuale pentru folosirea serviciilor E-Bike Rent accesând site-ul nostru oficial https://e-bikerent.ro sau apelând la numărul +40 726 117 390.

Compania își rezervă dreptul de a schimba în orice moment tarifele, taxele, și alte asemenea sau de introduce în orice moment noi tarife și taxe așa cum este prevăzut în acești Termeni și Condiții.

Tarifele de bază

Prețul pentru 4 ore de închiriere a unei biciclete este de 150 Ron/ persoană.

Prețul pentru 1 zi de închiriere a unei biciclete este de 250 Ron/ persoană.

Tarifele sunt exprimate per persoana în lei.

Tarifele pot fi revizuite periodic în funcție de situația contextului economic național și internațional.

Returnarea bicicletei cu o întârziere de 15 minute, poate atrage achitarea a încă o oră suplimentar pentru întârziere. Orele suplimentare sunt tarifate la prețul de 50 lei.

Promoții și oferte

ARIS BIKE SRL își rezervă dreptul de a stabili regulamentele promoțiilor și a concursurilor pe care le organizează, respectând legislația în vigoare. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștință eventualilor participanți prin intermediul site-ului E-Bike Rent.

Discount-urile, reducerile și promoțiile nu sunt cumulative. Întotdeauna este valabilă reducerea cu valoarea cea mai mare.

Numai comenzile ce respectă întrutotul regulile postate pe https://e-bikerent.ro beneficiază de promoții. De asemenea, atât promoțiile cât și preturile promoționale se aplică doar comenzilor înregistrate pe site în intervalul de timp în care promoția este valabilă și în limita stocului disponibil.

ARIS BIKE SRL nu poate garanta disponibilitatea tuturor servicilor oferite la promoție și o poate întrerupe sau anula în orice moment fără vreo notificare prealabilă.

Drepturile și obligațiile utilizatorilor

Utilizatorul trebuie să respecte următoarele obligații:

 • Să aibă vârsta minimă de 18 ani pentru închirierea unei biciclete. Pentru persoanele sub 18 ani închirierea unei biciclete se va face de către tutorele legal.
 • Să respecte prevederile legale în vigoare cu privire la folosirea unei biciclete și cu privire la circulația rutieră, să respecte regulile de circulație și să folosească bicicleta cu grijă, manevrând-o cu atenție;
 • Să nu transporte cu bicicleta bunuri interzise sau periculoase precum substanțe narcotice, psihotrope, substanțe inflamabile, arme etc.;
 • Să folosească bicicleta potrivit specificațiilor tehnice ale acestuia;
 • Să anunțe Compania cu privire la orice problemă sesizată cu privire la bicicletă;
 • Să returneze bicicleta așa cum este prevăzut în condițiile prezentului contract;
 • Să anunțe Compania și autoritățile competente în cazul în care este implicat într-un accident de circulație;
 • În cazul unei solicitări din partea Companiei, utilizatorul este obligat să furnizeze acesteia copii de pe orice documente ce au fost încheiate în legătură cu producerea unui accident;
 • Să informeze Compania cu privire la orice avertisment amendă ce au fost emise pe numele utilizatorului în timpul cât folosea bicicleta închiriată;
 • Să anunțe Compania într-un termen de 2 zile în cazul în care se ivește o schimbare a numărului de telefon sau a adresei de e-mail folosite la închirierea bicicletei de utilizator sau orice schimbare a documentelor de exemplu schimbarea cărții de identitate etc.
 • Utilizatorul va despăgubi Compania cu privire la orice cheltuieli, plăți, costuri, daune, taxe (fiind incluse fără limitare onorariile avocațiale) și pierderi (fiind incluse fără limitare, taxele și costurile survenite din recuperare) suferite de Companie și de oricare persoană despăgubită de către Companie ce au fost provocate de încălcarea oricărei prevederi contractuale sau legale de către utilizator sau de către o terță persoană căreia utilizatorul i-a permis să folosească bicicleta.
 • Să se fi familiarizat cu regulile prevăzute în acest contract și să cunoască dispozițiile acestuia.

Utilizatorului îi sunt interzise următoarele:

 • Să se afle sub influența alcoolului, drogurilor sau a medicamentelor ce îi pot afecta capacitatea de a conduce o bicicletă. Consumul de băuturi alcoolice este complet interzis, aplicându-se o limită de 0.0% în aerul expirat. În ceea ce privește drogurile sau medicamentele ce pot afecta capacitatea de a conduce, acestea sunt strict interzise, indiferent dacă acestea sunt legale sau interzise prin legislația în vigoare la acel moment;
 • Să permită terțelor persoane să conducă bicicleta;
 • Să permită terților accesul la datele prevăzute în contractul de închiriere;
 • Să folosească bicicleta cu scopul de a transporta persoane contra cost, pentru a livra bunuri ca parte a unei afaceri sau pentru orice câștiguri materiale rezultate din transportul de obiecte sau persoane. Utilizatorului îi este de asemenea interzis să folosească bicicleta pentru lecții de condus sau pentru teste de orice natură;
 • Să utilizeze bicicleta pentru a transporta bunuri al căror transport este interzis de lege;
 • Să folosească bicicleta pentru a transporta obiecte voluminoase sau grele ce ar putea afecta utilizarea bicicletei în siguranță și de asemenea bunuri care ar putea provoca daune bicicletei;
 • Să folosească bicicleta pentru a comite o infracțiune sau pentru a înlesni comiterea unei infracțiuni de către un terț;
 • Să îndepărteze componente ale bicicletei, echipamente ale acesteia sau orice alte obiecte atașate acestuia;
 • Să efectueze orice reparații sau modificări asupra bicicletei sau componentelor sale;
 • Să se folosească de bicicletă într-un mod neglijent, imprudent sau abuziv;
 • Să folosească bicicleta cu scopul de a tracta sau a împinge alte vehicule, remorci sau obiecte;
 • Să folosească bicicleta pentru transportul comercial de persoane sau de bunuri închiriate;
 • Să conducă o bicicletă în timp ce transportă vreo servietă, rucsac, geantă sau alt articol prins de corp sau bicicletă dacă acesta împiedică utilizarea biciclete la un nivel optim de siguranță personală cât și la un nivel optim de siguranță pentru ceilalți participanți la trafic sau pietoni. Recomandăm ca toți utilizatorii să poarte casca oferită în momentul în care i se predă bicicleta, fixată și reglată corespunzător conform instrucțiunilor producătorului. Utilizatorul este de acord că E-Bike Rent și părțile sale degajate de răspundere nu vor fi răspunzătoare pentru orice prejudiciu suferit de Utilizator în timpul utilizării Serviciului, indiferent dacă Utilizatorul poartă sau nu o cască la momentul vătămării. Este posibil ca utilizatorul să fie nevoit să ia măsuri de siguranță suplimentare sau măsuri de precauție care nu sunt tratate în mod specific în acest acord. Utilizatorul trebuie să fie conștient că purtarea unei căști sau a altor echipamente de protecție nu îl apără deplin și de fiecare dată în cazul unui eveniment negativ. Purtarea căștii contribuie la sporirea siguranței personale, dar nu este un element care trebuie luat ca deplin când se întâmplă un accident.
 • Să se prindă de vreun vehicul sau autovehicul ori altă formă de transport în timpul mersului pe bicicletă. Tractarea este complet interzisă;
 • Să utilizeze niciun telefon celular, dispozitiv de mesagerie text, player muzical portabil sau alt dispozitiv electronic sau mecanic care să distragă atenția de la utilizarea în siguranță a bicicletei;
 • Să opereze o bicicletă în timp ce se află sub influența oricărui tip de alcool, drog, medicament sau alte substanțe care ar putea afecta abilitatea de a folosi o bicicletă în condiții de siguranță;
 • Să transporte o a doua persoană pe bicicletă;
 • Să folosească alte mecanisme de blocare decât cele furnizate de Stația de Biciclete. Nu se adaugă un alt blocaj suplimentar la bicicletă. Nu se anexează alte accesorii bicicletei.
 • Pe perioada contractului de închiriere bicicleta trebuie să fie parcată într-un loc de parcare legal. Bicicleta nu poate fi parcată pe o proprietate privată sau într-o zonă blocată/inaccesibilă sau într-un alt spațiu care nu este de destinație publică.
 • Bicicleta este destinată numai unor tipuri limitate de utilizare. Utilizatorul este de acord că nu va folosi bicicleta pentru sau manevre specifice schemelor de biciclete (acrobații). Utilizatorul este de acord că nu va opera și / sau nu va folosi bicicleta în orice loc care este interzis, ilegal și/sau neplăcut pentru alții. Utilizatorul este de acord că nu va folosi bicicleta în nume propriu, nu o folosește pentru încălcarea niciunei legi, ordonanțe sau reglementări. Utilizatorul va garanta că va folosi bicicleta în sensul rezonabil pentru care ea fost pus la dispoziție.
 • Nu trebuie depășită limita maximă de greutate pentru bicicletă (120 de kilograme) și nu trebuie utilizată altfel bicicleta în sensul necorespunzător în ceea ce privește tipul de conținut care poate fi cărat cu ajutorul ei.

Taxe aplicabile clienților E-Bike Rent ce utilizează bicicletele

Acțiuni în cazul producerii unei daune sau deteriorări. Acțiuni în situația producerii unui accident.

Utilizatorul este responsabil în totalitate pentru orice daună, deteriorare, defecțiune sau murdărire excesivă a bicicletei și/sau a echipamentului ce survine în timpul desfășurării cursei.

În cazul în care se constată o defectare, daună sau deteriorare a bicicletei sau a echipamentului acestuia, ultimul utilizator care a folosit bicicleta va fi considerat responsabil în lipsa unor dovezi care să indice altfel.

Utilizatorul are obligația de a informa de îndată Compania și autoritățile competente în cazul producerii unui accident. Utilizatorul este de asemenea obligat să ia toate măsurile necesare pentru a conserva probele și a ameliora daunele. În situația producerii unui accident, utilizatorul are obligația să parcheze bicicleta într-o zonă sigură și supravegheată. De asemenea acesta are obligația de a furniza către Companie toate documentele ce au fost încheiate cu ocazia producerii accidentului.

Utilizatorul va putea părăsi locul accidentului numai după ce:

 • Autoritățile competente au finalizat cercetarea accidentului;
 • Au fost întreprinse măsurile necesare pentru conservarea probelor și atenuarea daunelor în modalitățile convenite de utilizator cu Compania;
 • Bicicleta a fost parcată în siguranță sau a fost predată unei societăți de remorcare, astfel cum a convenit utilizatorul cu Compania.

Eventualele despăgubiri pentru daunele produse unei biciclete, așa cum sunt prevăzute de legislația în vigoare, vor fi încasate de către Companie, fiind singura îndreptățită să încaseze aceste despăgubiri.

În situația în care utilizatorul încasează sau urmează să încaseze anumite sume cu titlu de despăgubire pentru daunele ce au fost produse bicicletei, acesta are obligația să le transfere Companiei.

Utilizatorul este exclusiv responsabil pentru consecințele ce decurg din infracțiunile și contravențiile pe care le-a comis în timp ce folosea bicicleta și este direct responsabil față de Companie pentru orice costuri derivate din aceste acțiuni ilegale ale utilizatorului.

Obiecte pierdute

Compania nu este în niciun fel responsabilă pentru bunurile Utilizatorilor ce au fost pierdute sau deteriorate pe durata cât aceste bunuri se aflau pe bicicletă în timpul folosirii acesteia de către Utilizator sau care au fost uitate de către acesta pe bicicletă la încheierea cursei.

Compania nu are obligația de a contacta Utilizatorii în legătură cu bunurile pierdute de către aceștia și nu are obligația de a opri utilizarea bicicletelor pentru a căuta bunurile pierdute sau uitate de către clienți.

Răspunderea utilizatorului

Utilizatorul este complet răspunzător față de Companie pentru avarierea, pierderea sau furtul bicicletei sau al echipamentelor de protecție și de asemenea pentru orice daune produse asupra bicicletei sau echipamentului de protecție cum ar fi cele rezultate din producerea unui accident, legate de tractarea sau confiscarea bicicletei și echipamentului, inclusiv daunele cauzate unor terțe persoane ca urmare a folosirii necorespunzătoare sau abuzive a bicicletei.

Utilizatorul este obligat să suporte toate cheltuielile ocazionate în legătură cu intervenirea uneia dintre situațiile menționate mai sus, condiționat de producerea acestora în timp ce bicicleta se afla în posesia Utilizatorului sau a unei terțe persoane căreia Utilizatorul i-a permis utilizeze bicicleta nerespectând acești Termeni și Condiții.

Toate costurile necesare acoperirii daunelor survenite ca urmare a nerespectării Termenilor și condițiilor vor fi suportate de către utilizator. În situația în care utilizatorul este vinovat de încălcarea obligațiilor ce îi revin, acesta trebuie să despăgubească Compania și să suporte toate costurile generate de pretențiile unei terțe persoane.

Compania poate dispune executarea silită pentru recuperarea sumelor datorate de către utilizator ca urmare a utilizării serviciilor oferite, inclusiv transferul creanțelor către o terță parte (societate de colectare a datoriilor etc.), fără consimțământul explicit al acestuia. Costurile suplimentare ale Companiei asociate cu recuperarea creanțelor vor fi rambursate pe cheltuiala Clientului.

Răspunderea penală

Orice încercare de folosire a Serviciilor prin diverse metode ce sunt menite să evite sistemele de siguranță stabilite de Companie pot fi de natură să atragă răspunderea dumneavoastră penală. O astfel de situație exemplificativă ar fi folosirea bicicletelor fără o rezervare valabilă, în asemenea caz vom apela Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență pentru a declara imediat incidentul și/sau vom formula o plângere penală împotriva dumneavoastră. Prin urmare vom fi nevoiți să divulgăm datele dumneavoastră cu caracter personal prelucrate de noi către autoritățile competente ale statului cum ar fi poliție, parchet, instanță etc. Toți acești pași sunt necesari în scopul atragerii răspunderii dumneavoastră penale conform legislației în vigoare.

În cazul în care încredințați bicicleta către o persoană care nu deține vârsta minimă pentru utilizarea bicicletei veți răspunde conform legislației penale.

Suspendarea dreptului de a folosi serviciile oferite de ARIS BIKE SRL

Utilizatorului i se va suspenda dreptul de a folosi serviciile oferite de ARIS BIKE SRL dacă utilizatorul nu achită sumele datorate la scadență și dacă nu respectă Termenii și condițiile acestui site web.

Încetarea și anularea statutului de utilizator

Prezentul Contract poate înceta la solicitarea Companiei sau a utilizatorului. În situația încetării Contractului, Utilizatorul rămâne răspunzător pentru toate costurile, daunele sau penalizările ce sunt datorate de către acesta la momentul încetării Contractului.

Compania are dreptul să denunțe unilateral Contractul în următoarele situații:

 • Utilizatorul nu achită sumele pe care le datorează la scadență;
 • Utilizatorul nu mai îndeplinește cerințele ce au fost prevăzute în acești Termeni și Condiții;
 • Utilizatorul transmite către Companie informații eronate sau incomplete;
 • Utilizatorul a condus bicicleta sub influența băuturilor alcoolice, drogurilor sau a unor medicamente sau substanțe ce sunt de natură să îi afecteze capacitatea de a conduce;
 • Utilizatorul a dezvăluit terțelor persoane informațiile acestui contract;
 • În situația în care Utilizatorul nu respectă oricare dintre obligațiile prevăzute în sarcina acestuia în cuprinsul prezentului Contract.

Obligația utilizatorului la despăgubire și exonerarea de răspundere

Utilizatorul va despăgubi și exonera de răspundere Compania și de asemenea pe colaboratorii acesteia de orice răspundere pentru daunele, vătămările, pierderile, cererile, revendicările, costurile, taxele legale și alte asemenea costuri ce provin din partea oricăror persoane îndreptățite să fie despăgubite și care au survenit ca urmare a nerespectării acestor Termeni și condiții sau ca urmare a folosirii necorespunzătoare a bicicletei de către utilizator sau de către alte persoane cărora acesta le-a permis să folosească bicicleta cu încălcarea prezentului Contract.

Dispoziții finale

Legea aplicabilă și jurisdicția

Relația contractuală dintre Companie și Utilizator ce rezultă ca urmare a folosirii site-ului web și Serviciilor ARIS BIKE SRL este guvernată de legea română. Prezenta clauză nu este aplicabilă consumatorilor.

Prezentul Contract înlătură orice înțelegere anterioară scrisă sau verbală existentă între Utilizator și Companie.

Acest Contract nu este de natură să limiteze în niciun fel drepturile consumatorilor prevăzute de legislația în vigoare.

Garanție limitată

Compania nu vă garantează lipsa erorilor din site-ul web sau posibilitatea corectării acestora și nici că site-ul web va funcționa neîntrerupt. Nu putem garanta nici că Serviciile noastre corespund în totalitate cerințelor dumneavoastră. În procesul de folosire, testare și evaluare a Serviciilor și site-ului nostru web, vă asumați riscul legat de calitatea și performanța acestora. Compania nu este responsabilă în nicio situație, pentru daune de orice fel, incluzând, fără limitare, daune directe sau indirecte ce ar surveni din folosirea, performanța sau modul în care site-ul web este livrat.

Limitarea răspunderii

Compania nu este în niciun fel responsabilă pentru modul în care sunt utilizate Serviciile noastre de către dumneavoastră și nu își asumă răspunderea pentru implementarea acestor servicii de către dumneavoastră și nu este în niciun caz răspunzătoare pentru orice rezultate comerciale previzionate, așteptate sau acceptate ca urmare a utilizării acestora.

Compania este exonerată de orice garanție de orice fel, inclusiv dar fără limitare la garanții de comercializare, titlu sau non-conformitate într-un scop anume. Utilizatorul își dă acordul ca întregul risc rezultat ca urmare a folosirii Serviciilor îi aparține în întregime în măsura maximă permisă de lege.

Nerenunțarea la drepturi

În cazul în care Compania nu va exercita sau va exercita cu întârziere unele drepturi provenite din prestarea Serviciilor și prezentul Contract, această neexercitare nu va putea fi interpretată ca o renunțare a Societății la exercitarea respectivelor drepturi.

Exercitarea drepturilor legitime ale Companiei ce rezultă sau sunt în legătură cu prezentul Contract, declanșarea unor proceduri sau formalități ce au rolul de a conduce spre exercitarea drepturilor Societății ce se află în legătură cu prezentul Contract, obținerea și/sau executarea prestațiilor la care Utilizatorul este obligat în temeiul prezentului Contract, emiterea și susținerea oricăror pretenții legale de către Companie ce au legătură cu drepturile sale care decurg sau se află în legătură cu prezentul Contract și/sau cu obligațiile Utilizatorului corelative drepturilor Companiei, precum și situația în care Compania opune Utilizatorului orice excepții și/sau apărări de fond ce se află în legătură cu prezentul Contract, sunt supuse unui termen de prescripție de 10 ani.